Transitie naar elektrisch rijden binnen Automotive

EV Academy

Dat elektrisch rijden een opkomend fenomeen is, is algemeen bekend. Met name op de zakelijke markt heeft de elektrische auto al een sterke opmars gemaakt. Als bedrijf in de Automotive sector zult u veel van de transitie naar elektrisch rijden merken. U dient alles te weten over de werking van een elektrische auto en de voordelen die erbij komen kijken om deze aan de man te kunnen brengen. EV Academy kan u daarbij ondersteunen. Wij zetten graag voor u op een rijtje wat de impact is van de transitie naar elektrisch rijden binnen de Automotive sector!

Wat houdt de transitie naar elektrisch rijden precies in?

‘Het wordt verwacht dat er rond 2030 ongeveer twee miljoen elektrische auto’s in Nederland rondrijden’. Deze transitie begint bij de productie van auto’s. Autofabrikanten ontwerpen en produceren steeds meer elektrische auto’s en overheden ontwikkelen beleid en stimuleren de aanschaf en het gebruik hiervan. Over 10 jaar moet de transitie naar elektrisch rijden volledig achter de rug zijn en moeten alle nieuwe verkochte auto’s zero emissie zijn.

De voordelen van een elektrische auto

Naast dat het rijden in een elektrische auto duurzaam en beter voor het milieu is, komen er nog een aantal andere voordelen bij kijken:

  • Voordelig in gebruik. Met een elektrische auto hoeft er niet meer getankt te worden, dit betekent een besparing op de voormalige benzine- of dieselkosten;
  • Minder onderhoud. Doordat de auto bestaat uit weinig bewegende delen komt er minder slijtage voor;
  • Meer rijcomfort. Allereerst beschikt de auto niet over een koppeling, waardoor u in een elektrische auto altijd automaat rijdt. Daarnaast is de auto enorm stil.

Lees hier meer over de voordelen van een elektrische auto!

Hoe kunnen bedrijven binnen de Automotive zich hierop voorbereiden?

Later Academy

Wanneer u werkzaam bent in de Automotive sector is het belangrijk dat u uw klanten kunt adviseren en hun vragen kunt beantwoorden over alles wat met de elektrische auto te maken heeft. Hiervoor kunt u bij EV Academy terecht! Wij geven E-trainingen om bedrijven klaar te stomen voor de transitie. Onze vakspecialisten spreken uw taal en hebben kennis en ervaring in sales, leasing, wagenparkbeheer en after-sales. De trainers zijn NEN 9140 en SVKM-Expert gecertificeerd. Wij laden u op zodat u zelfstandig én overtuigend de juiste informatie in ieder e-gesprek kunt delen. Bovendien zijn de trainingen altijd praktijkgericht, zodat u verzekerd bent dat het beste uit uzelf en uw medewerkers wordt gehaald!

Meer weten over de transitie naar elektrisch rijden? Neem contact op!

Wilt u meer weten over de transitie naar elektrisch rijden en hoe u uw bedrijf hierop kunt voorbereiden? Neem gerust contact met ons op! Wij staan graag voor u klaar en laden u op voor de toekomst.

Volg ons ook op LinkedInInstagram en Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!