Elektrische auto’s: Alles wat u wilt weten

EV Academy

Dat elektrische auto’s groener zijn dan normale auto’s is wel duidelijk. Toch is nog steeds niet alles bekend als het aankomt op elektrische auto’s of elektrisch rijden. De auto’s hebben vele andere karaktereigenschappen en kenmerken die interessant zijn om te weten. Vragen over het opladen van een elektrische auto, de kosten en de voordelen van elektrisch rijden. Wij zetten het graag voor u op een rijtje!

De kenmerken van elektrische auto’s

Het rijden in een elektrische auto verschilt heel erg met het rijden in een benzine- of dieselauto. De twee belangrijkste kenmerken van een elektrisch voertuig zijn:

  • Een elektrisch voertuig beschikt niet over versnellingen, maar werkt volledig op een elektromotor. Hierdoor kan het wat onwennig voelen om in te rijden, met name wanneer u gewend bent om in een schakelauto te rijden. Toch is het uiteindelijk een gemakkelijke rijstijl en hoeft u niet meer te werken met een extra koppeling;
  • In een elektrisch voertuig rijdt u met name met een pedaal, dit betekent dat wanneer het pedaal wordt ingetrapt de auto vanzelfsprekend zal gaan rijden. Echter, wanneer het pedaal wordt losgelaten remt de auto langzaam af. Een gevolg is dat u minder vaak het rempedaal hoeft te gebruiken.

Een elektrische auto opladen

Een elektrische auto moet net als alle andere elektrische apparaten opgeladen worden. Het opladen werkt dan ook niet anders. De auto wordt aangesloten door middel van een laadkabel aan een laadpaal of snellaadpaal. De duur van het opladen van de auto kan verschillen door wat voor soort laadpaal het is en het type auto. Gemiddeld genomen duurt het opladen 6-10 uur bij een gewone laadpaal. Dit betekent dan ook dat het wordt aangeraden om het voertuig op te laden wanneer u deze helemaal niet nodig heeft. Het opladen aan een snellaadpaal gaat daarentegen een stuk sneller, hier kunt u uitgaan van 20-40 minuten. Echter zijn de tweede soort palen vanzelfsprekend ook een stuk duurder. Voor het opladen van uw elektrische auto heeft u een laadpas nodig.

Elektrische auto opladen

De voordelen op een rijtje

Het rijden in een elektrische auto kent vele verschillende voordelen. Naast het feit dat u zich op een duurzame manier vervoert, dat ook betekent dat het beter is voor het milieu, is een ander groot voordeel van een elektrisch voertuig ook dat het minder onderhoud nodig heeft. Daarnaast rijdt u standaard in een automaat, dit rijdt gemakkelijk en u hoeft dus niet meer te schakelen. Elektrische auto’s bieden over het algemeen meer ruimte door de compacte techniek die wordt gebruikt in de aandrijving van de auto’s. Tot slot een voordeel dat misschien wel het zwaarste weegt, het gebruik is voordelig. U heeft geen benzine- of dieselkosten meer, omdat u gebruik maakt van elektriciteit.

De EV training door Later Academy

Wilt u meer weten over wat elektrisch rijden voor u kan bieden? EV Academy biedt e-trainingen aan die verzorgd worden door de specialisten van Later Academy. Bent u als organisatie al klaar voor het elektrisch rijden en kunt u alle informatie duidelijk overbrengen op uw medewerkers? De e-training biedt u de kans om volledig opgeladen te worden voor de toekomst. Zo bespreken wij concepten als kansen, doelgroepen, EV en WLTP, de basis van EV & Hybride techniek, regelgeving, infrastructuur, opladen, rijbereik en fiscale voordelen. De trainers van Later Academy spreken uw taal en beschikken over vakkundige kennis en ruime ervaring. Daarnaast zijn de trainingen altijd praktijkgericht, zodat u verzekerd bent dat het beste uit uzelf en uw medewerkers wordt gehaald!

Meer weten? Neem direct contact met ons op!

Wilt u meer informatie over elektrische auto’s? Of wilt u meer weten over de EV training die wij aanbieden? Neem gerust contact met ons op, door het contactformulier in te vullen. Wij staan graag voor u klaar. EV Academy laadt u op voor de toekomst!

Volg ons ook op LinkedInInstagram en Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!