Afkorting EV

Met name binnen de Automotive sector spreekt de term waar EV voor staat boekdelen. De afkorting zelf daarentegen valt nog vaak buiten de boot en maakt dan ook nog geen vast deel uit van het jargon als het gaat om de mobiliteitssector. EV staat voor Elektrische Voertuigen en de opmars die deze in de afgelopen jaren hebben doorgemaakt zal u vast niet zijn ontgaan. Net zoals bij de afkorting zit er meer schuil achter de uitgeschreven term. Waarom deze van noodzakelijk belang is voor bedrijven? Wij van EV Academy gaan daar graag dieper met u op in.

Waar staat de afkorting EV voor?

Houdt u zich bezig met de inkoop en/of verkoop van de auto, dan zal de afkorting EV waarschijnlijk wel een belletje bij u rinkelen. Zoals hiervoor al stond beschreven staat de afkorting EV voor Elektrisch Voertuig. Ondanks het feit dat er tegenwoordig ook andere vervoersmiddelen bestaan die benzine en diesel hebben ingeruild voor elektriciteit, wordt met de afkorting in de meeste gevallen verwezen naar de elektrische auto. Een vervoersmiddel die de transitie van gas naar elektriciteit vormgeeft en hierom een onderdeel dat ieder autobedrijf tot zijn expertise moet rekenen.

Wat is een elektrisch voertuig?

Later Academy

Als we naar de basis van een elektrisch voertuig gaan kan deze omschreven worden als een voertuig dat benzine, diesel en eventuele andere brandstoffen vervangt voor elektriciteit. Dit is echter bekend onder velen en bij u moeten geïnteresseerden aan kunnen kloppen voor het echte werk. Daarom leert EV Academy samen met Later Academy u aan de hand van trainingen alles over de elektrische voertuigen. Hiermee kunt u uw klant voorzien van de juiste kennis die nodig is om tot verantwoorde aankoop over te gaan. 

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Wilt u meer weten over de diensten die EV Academy u kan leveren? Graag komen we dan met u in contact. Contact opnemen kan eenvoudig door middel van het contactformulier. Eenmaal u deze heeft ingevuld komen we hier zo snel mogelijk op terug!

Volg ons ook op LinkedInInstagram en Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Aanmelden training

  • Cursistgegevens

  • Bedrijfsgegevens

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.